Γ. Ατσαλάκης: Πρόβλεψη για πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού τον Μάιο – “Υπο-κύμα” έξαρσης το τωρινό

“Υποκύμα έξαρσης” χαρακτήρισε αυτό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με την αύξηση των κρουσμάτων του στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, ο καθηγητής ανάλυσης δεδομένων Γιώργος Ατσαλάκης. “Θα φτάσει περίπου στο 60% της προηγούμενης κορυφής δηλ. στις 30 χιλιάδες κρούσματα” εκτίμησε και συμπλήρωσε πως “έτσι έχει φτάσει και σε άλλες χώρες που έχουμε αναλύσει τα δεδομένα όπως η Αυστρία και η Ολλανδία”. Ωστόσο συμπλήρωσε πως υπάρχει μεγάλη έξαρση στο Χονγκ Κονγκ και στην Κίνα.

Ειδικά για την Κίνα, που προχωρά σε lockdownκαι και κλίνει εργοστάσια ανέφερε πως “ίσως έχει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα”

“Εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η πρόβλεψη που είχαμε κάνει, πως τον Μάιο θα έχουμε πολύ λίγα κρούσματα” σημείωσε. Ωστόσο, δεν έκανε λόγο για “μηδενισμό” κρουσμάτων αλλά για πολύ χαμηλά επίπεδα.

“Είναι νωρίς να πούμε εάν θα έχουμε νέο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο γιατί θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα κάνει νέα μετάλλαξη ο κορονοϊός” σημείωσε και συμπλήρωσε, “θα πρέπει να δούμε εάν η ανοσία των εμβολιασμών θα διαρκέσει έως τότε, ή θα χρειαστεί κάποια ενίσχυση”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος