Ι. Μανωλόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας: Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης – Περιμέναμε δύο ώρες στο σημείο

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανωλόπουλος στην ΕΡΤ το καλώδιο ηλεκτροδότησης που είχε κοπεί νωρίτερα στα Παλαιοφάρσαλα ενδεχομένως να εξηγεί γιατί άλλαξε γραμμή το επιβατικό τρένο

Συγκλονιστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Μανωλόπουλος αυτόπτης μάρτυρας της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο οποίος μιλώντας στις «Συνδέσεις» αποκάλυψε ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης αρκετή ώρα πριν να συμβει το μοιραίο δυστύχημα.

Ο ίδιος ήταν επιβάτης στην αμαξοστοιχία 56 που έφυγε από την Αθήνα στις 15:22 με ώρα άφιξης 17:35 λέγοντας ότι δεν έφτασαν ποτέ με το τρένο.

«Συνέβη ένα ατύχημα στα Παλαιοφάρσαλα. Το είδα με τα μάτια μάτια μου. Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και είχε πέσει πάνω στο τρένο και ακουμπούσε στη γη. Μας είπαν να μην κατέβουμε γιατί υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας» αποκάλυψε ο κ. Μανωλόπουλος περιγράφοντας ότι ανέμεναν στο σημείο τουλάχιστον δύο ώρες.

«Στα Παλαιοφάρσαλα ακούμε κάποιους θορύβους και μας ανακοινώνει ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης του ρεύματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να παραμείνουμε μέσα» είπε και συμπλήρωσε, ότι «μετά τις 18:00 μας ενημέρωσαν ότι θα πάμε με λεωφορείο στον προορισμό μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ενδεχομένως αυτό το ατύχημα ήταν η αιτία της αλλαγής της γραμμής». Και όπως τόνισε αισθάνθηκε ότι στην αμαξοστοιχία υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος να διαχειριστεί την κατάσταση και κανένας από την εταιρεία δεν βρέθηκε στο σημείο για να τους διευκολύνουν να πάνε στον προορισμός τους.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας – Ειρήνη Κυρίτση – Αλεξία Καλαϊτζή – Σοφία Πατραμάνη – Δημήτρης Γκατσιος – Μάνια Γκουσιάρη – Κώστας Καντούρης

Διάβαστε ακόμα:

Τέμπη – Αποκλειστικά βίντεο ΕΡΤ: Στο εσωτερικό των βαγονιών λίγο μετά από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συγγενείς επιβατών της αμαξοστοιχίας στην ΕΡΤ: «Το τρένο είχε βλάβη από πριν, γιατί τους επιβίβασαν;»

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη: Οι πρώτες εικόνες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος