Σύνταξη-παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
Στην ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Τραμπ, την 2α Απριλίου, ημερομηνία την οποία αποκάλεσε «Ημέρα Απελευθέρωσης», νέων δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές προϊόντων από 185 χώρες και στην αλληλουχία εξελίξεων που δρομολόγησε αυτή η ενέργεια είναι αφιερωμένη η εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» (Α’ Πρόγραμμα, Σάββατα και Κυριακές 12.00-13.00)
Η εκπομπή κάνει μια σύντομη αναδρομή στη διεθνή ιστορία των δασμών, εξετάζει τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των χωρών που θίγονται και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά παρουσιάζει και μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν πως το μοντέλο του παγκοσμίου εμπορίου, το οποίο εφαρμόζεται τις τελευταίες 10ετίες, είχε ήδη φτάσει σε όρια και πριν από αυτές τις αποφάσεις του Αμερικανού Προέδρου.
Προσκεκλημένος για τη σχετική συζήτηση κι ανάλυση είναι ο Σπύρος Μπλαβούκος, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ανάλυση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του εν λόγω Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής του Προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτικές», στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος