Η επόμενη ημέρα για τον Θύμιο Μπουγά – Τα σχέδια για να βρεθεί σπίτι, εργασία και να αποκατασταθεί η υγεία του (video)

Μετά από ενάμιση μήνα αγωνίας για την τύχη του εντοπίστηκε ο Θύμιος Μπουγάς, ο 39χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου μπούλινγκ από νεαρούς στον Πύργο. Μετά από τη μεγαλή κινητοποίηση ιδιωτών και επίσημων φορέων για την εύρεση του, πλέον επί τάπητος τίθεται η μέριμνα που θα χρειαστεί προκειμένου να επανενταχτεί και πάλι στην κοινωνία. Για την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήμαρχος Πύργου.

Καλά πλέον στην υγεία του είναι ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς ο οποίος ζούσε στις σκιές, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή λόγω ενός βαρύτατου τραυματισμού που είχε στο πρόσωπο, από χθες βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, υπό την προστασία του Δήμου Πύργου.

«Είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας αλλά χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του για επανένταξη στην τοπική κοινωνία.

«Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα υποβάλλει μήνυση» είπε και σχολίασε ότι «ο Θύμιος μέσα στην ταλαιπωρία του φαίνεται ότι έχει και ψυχικά αποθέματα συγχώρεσης σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο ο 39χρονος ζήτησε από τον δήμαρχο Πύργου να τον βοηθήσει να βρει δουλειά.

«Υπάρχει δυνατότητα από το δήμο να βοηθήσουμε να βρει μια μόνιμη στέγη και να χρηματοδοτήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση φτώχειας», δήλωσε σχετικά.

«Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε την ιδιωτική συμμετοχή κάποιων πλαστικών χειρουργών και μεγάλων εταιρειών που εδώ και καιρό έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου έχουν πει ότι εντελώς δωρεάν θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν επιστημονικά την κατάσταση της υγείας του» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος καταλήγοντας ότι ο Θύμιος είναι ένας άνθρωπος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο Θύμιος Μπουγάς, ο «άνθρωπος χωρίς πρόσωπο» όπως τον αποκαλούσαν αρκετοί συντοπίτες του είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν είχε μιλήσει για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπιζε και τον συστηματικό εκφοβισμό και παρενόχληση που βίωνε από νεαρούς, για χρόνια, στον Πύργο.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Μαρία Λάγιου | Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος