Αγωνία για τον 39χρονο Θύμιο Μπουγά – Τι καταγγέλλει ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert (video)

Ανησυχία επικρατεί για την τύχη του 39χρονου Θύμιου Μπουγά που έπεσε θύμα άγριου εκφοβισμού στον Πύργο και για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής υπηρεσίας Silver Alert και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ειδικών Φρουρών.

«Υπάρχει μια οικειοθελής εξαφάνιση λόγω του φόβου και του πανικού. Ωστόσο, μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ότι ο Ευθύμης, μετά τα πάνδεινα που έχει υποστεί πολλές φορές, να έχει βάλει σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του ή αυτοί οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν και δημιούργησαν όλο το θέμα του bullying να έχουν βαλθεί να τον βγάλουν από τη μέση», δήλωσε ο κ. Κουρούκλης.

Κάποιοι θέλησαν να τον εξαφανίσουν από την πόλη

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τον Ευθύμη, η τύχη του οποίου αγνοείται για 11η ημέρα, ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert αποκάλυψε ότι ενώ η εξαφάνισή του έγινε αντιληπτή στις 4 Μαΐου, η υπηρεσία αναζήτησης εξαφανισμένων ανθρώπων ενημερώθηκε στις 12 Μαΐου.

«Πήραμε την ενημέρωση από μια κυρία που είναι μέλος του forum εθελοντών, που είχαν ενδιαφερθεί για να βρεθεί ιατρική μονάδα που να αποκαταστήσουν το πρόσωπο του Ευθύμη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση», επισήμανε. Και όπως είπε, «δυστυχώς ο Ευθύμης είχε εξαφανιστεί γιατί κάποια καλόπαιδα θέλησαν να τον εξαφανίσουν από την πόλη».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 12 Μαΐου ουδείς ενδιαφέρθηκε. «Οι πολίτες του Πύργου δεν έχουν πάρει ακόμα διάψευση από την αστυνομία ότι άνθρωπος με αλυσοπρίονο πανικοβάλει του Πυργιώτες» είπε, υπενθυμίζοντας την παραπληροφόρηση που υπήρξε αρχικά σχετικά με την υπόθεση του Θύμιου Μπουγά, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα να έχει παραμορφωμένο πρόσωπο. Γεγονός που ήταν και η αιτία για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό που υφίστατο τόσο στην Τρίπολη, όπου διέμενε παλαιότερα, όσο και στον Πύργο.

«Οι ευθύνες θα αναζητηθούν», τόνισε ο κ. Κουρούκλης δηλώνοντας ότι «καλό είναι να προσέχουν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το διάστημα από 4 έως 11 Μαΐου έχει πολλά ποινικά αδικήματα για πολλούς».

Ποιες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας

Για το περιστατικό παρατεταμένου εκφοβισμού στον 39χρονο Θύμιο μίλησε στην ΕΡΤ και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, λέγοντας ότι ανάλογα περιστατικά συναντάμε κυρίως σε επαρχιακές πόλεις.

«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε με αυτό το παιδί» είπε και πρόσθεσε ότι «από πλευράς αστυνομίας η ΕΛΑΣ, μόλις γίνει δήλωση εξαφάνισης, άμεσα προβαίνει σε αναζητήσεις στην περιοχή. Δεν τα βάζει κάτω από το συρτάρι», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρούκλης, πρόεδρος της «Γραμμής Ζωής» κατήγγειλε ότι πριν από την εξαφάνισή του ο Ευθύμης είχε κάνει τουλάχιστον τέσσερις καταγγελίες στην αστυνομία, γεγονός που δεν κινητοποίησε εγκαίρως τις τοπικές αρχές.

«Δε νομίζω να είχε υποβάλει μηνύσεις και δεν έγινε κάτι. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν έχει κινηθεί ο μηχανισμός της αστυνομίας τότε υπάρχει θέμα», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος υπερασπιζόμενος τους αστυνομικούς στο τοπικό τμήμα του Πύργου.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος