«Οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία, εφόσον γεφυρωθούν οι διαφορές»

«Η συμφωνία χρειάζεται, επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Προσωπικά θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας. Έχουν δε πολλά τα μάτια μου», τόνισε σε συνέντευξής του στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες – έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί – γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται staff level agreement και το οποίο είναι προϋπόθεση για να συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup.

Και επειδή το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη καταλαβαίνετε ότι το συντομότερο είναι και το καλύτερο», είπε ο κ. Παπαδημούλης και σημείωσε: «αυτή την ώρα η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, αλλά να γίνει το καλύτερο δυνατό». Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της προσπάθειας για μια βιώσιμη συμφωνία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ενώ ερωτηθείς για τη στάση που θα δείξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για σύντομη αριστερή παρένθεση, για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για πτώση της κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος