Επίθεση με καυστικό υγρό: Την Τετάρτη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια η 38χρονη

Array

Παραδόθηκε στις αρχές η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της. Αύριο, Τετάρτη, θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου, από την οποία θα ζητήσει προθεσμία, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κουντούρης, ανέφερε ότι κατα πληροφορίες η παράδοσή  της έγινε εκτός αστυνομικού μεγάρου του Ηρακλείου ενώ είχαν προηγηθεί συννενοήσεις με τις αρχές μέσω και των δικηγόρων της. Η ίδια κρατείται ενώ την Τετάρτη θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές. Ο δικηγόρος της είπε ότι δεν υπήρξε συνεργός που να τη βοήθησε στη διαφυγή της ή στο να την κρύψει, ότι έριξε λίγη ποσότητα καθαριστικού κι όχι καυστικού υγρού ενώ υπήρχε θέμα βαριάς κακοποίησης από τον σύζυγό της.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε στην 38χρονη ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η γυναίκα σε δηλώσεις της, αποκλειστικά στην ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι είχε το οξύ για προστασία, επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

«Απειλούμουν από την οικογένειά του, γιατί δεν με ενέκριναν εξαιτίας των γάμων που έχω τελέσει και των παιδιών. Με απειλούσαν, με ξυλοφόρτωναν. Ήταν ένα δράμα. Το άντεχα για το χατίρι του άντρα μου, επειδή τον αγαπούσα», ανέφερε η 38χρονη.

«Έχω μετανιώσει. Όμως οδηγήθηκα στην πράξη αυτή μετά από όλη αυτή την πίεση που έχω υποστεί, τις απειλές, τον εκφοβισμό… Το οξύ το προμηθεύτηκα με νόμιμο τρόπο από ένα σάιτ στο ίντερνετ. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας», συνέχισε η ίδια.

«Σίγουρη θεωρείται η ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού της 38χρονης αφού τουλάχιστον ένα άτομο τη φυγάδεψε από το ξενοδοχείο ενώ ένα άλλο ή και το ίδιο της παρέχει κρησφύγετο για το διάστημα που κρύβεται», ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, Φανή Καλαθάκη.

Παράλληλα, οι δηλώσεις της 38χρονης στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την αντίδραση του δικηγόρου του θύματος.

«Αυτό εκθέτει και την ελληνική αστυνομία και την αστυνομία της Κρήτης και τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Κανείς δεν έχει ενεργοποιήσει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αστυνομία να εντοπίσει μέσω του κινητού της που βρίσκεται», είχε αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του θύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος