Hμερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης εντός και εντός διαδικτύου

To Genderhood, το Κέντρο Διοτίμα και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ διοργανώνουν ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης εντός και εκτός διαδικτύου, την Πέμπτη 18/01/2024, 11:00 – 13:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144, Αθήνα).

Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας και τη συναίνεση ως εργαλείο και προϋπόθεση για ισότιμες διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και να παρουσιαστεί η εμπειρία, οι καλές πρακτικές και οι προτάσεις πολιτικής που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου PRESS.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες πεδίου, δημοσιογράφους και φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμβάλουν στην καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πληροφορίες Ημερίδας

«Τι μπορούμε να κάνουμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης εντός και εκτός διαδικτύου;»

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, 11.00 – 13.00

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα)

H ημερίδα εντάσσεται στο έργο “PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας” του CERV Project Grants που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος