H Google συνέβαλε στον εντοπισμό στοιχείων για την υπόθεση Βαλυράκη

Στοιχεία από την Google για να ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στις 24 Ιανουαρίου 2021 στο Πεζονήσι Ερέτριας αναμένει ο τακτικός ανακριτής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, μετά την κακουργηματική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στον ανακριτή ο οποίος διεξάγει κάποιες έρευνες, αυτοψίες και ανάλογα το αποτέλεσμά τους θα καλέσει τους κατηγορούμενους για απολογία. Περιμένει, εάν ήδη δεν τα έχει πάρει, στοιχεία από τη Google δηλαδή τον γεωγραφικό εντοπισμό κινητών τηλεφώνων και GPS σκαφών των ανθρώπων που εμπλέκονται. Και θα φανεί εφόσον είχαν κινητό τηλέφωνο και συσκευή GPS πού ακριβώς ήταν τις επίμαχες ώρες του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Εμείς μέχρι να κληθούν για απολογία οι κατηγορούμενοι δεν έχουμε εικόνα της δικογραφίας και αναμένουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας, Βασιλική Δεληστάθη, άσκησε ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του Σήφη Βαλυράκη σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια Βαλυράκη κατά της διάταξης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας ζητώντας να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία.

Ο κ. Παπαδάκης είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι «οι Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις. Τόσο η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία έχει ήδη ανατραπεί και δεν μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο, όσο και η κρίσεις των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος της Ερέτριας, οι οποίοι άφησαν ημιτελείς αρκετές ανακριτικές πράξεις (…). Ουσιαστικά λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρά ως διωκτικές και ανακριτικές αρχές».

«Υπάρχουν στόματα τα οποία σιώπησαν, υπάρχουν στόματα τα οποία είπαν ψέματα, υπάρχουν και στόματα τα οποία άνοιξαν και είπαν την αλήθεια αβίαστα. Ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε, περιέγραψε το σκάφος, περιέγραψε τους δύο δράστες που είναι ιδιοκτήτες του και περιέγραψε τη στιγμή της ανθρωποκτονίας» είχε τονίσει ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος