Υπόθεση Βαλυράκη – Παπαδάκης: Οι Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις (video)

Ανατροπή στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη. Κακουργηματική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για τον θάνατό του άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας. Η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εξέλιξη που ακολούθησε την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε δύο άτομα που έχουν κατονομαστεί στη δικογραφία από τον αυτόπτη μάρτυρα, έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν αρνηθεί την κατηγορία, αλλά θα κληθούν πιθανότατα και από τον ανακριτή, με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων.

«Οι Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις. Τόσο η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία έχει ήδη ανατραπεί και δεν μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο, όσο και η κρίσεις των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος της Ερέτριας, οι οποίοι άφησαν ημιτελείς αρκετές ανακριτικές πράξεις, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα. Ουσιαστικά λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρά ως διωκτικές και ανακριτικές αρχές» είπε ο κ. Παπαδάκης.

«Υπάρχουν στόματα τα οποία σιώπησαν, υπάρχουν στόματα τα οποία είπαν ψέματα, υπάρχουν και στόματα τα οποία άνοιξαν και είπαν την αλήθεια αβίαστα. Ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε, περιέγραψε το σκάφος, περιέγραψε τους δύο δράστες που είναι ιδιοκτήτες του και περιέγραψε τη στιγμή της ανθρωποκτονίας» τόνισε και σημείωσε ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί η αλήθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος