H Ελένη Μυριβήλη επινοεί τρόπους για να σωθούν ζωές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Πώς θα αλλάξει η Αθήνα (video)

Η πρώτη Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης της Ευρώπης, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη, Ελένη, μίλησε στην ΕΡΤ για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο Δήμο Αθηναίων για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πρωτεύουσα.

«Είμαι ο άνθρωπος που ξυπνάω κάθε πρωί και σκέφτομαι πώς η πόλη θα γίνει πιο δροσερή και πως θα προστατευθούν οι πιο αδύναμοι άνθρωποι», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Μυριβήλη.

Η ίδια γι’ αυτή της τη δράση έχει συμπεριληφθεί στα πιο 28 πιο επιδραστικά πρόσωπα της Ευρώπης. «Ποτέ στην ιστορία του πλανήτη δεν είχαμε τέτοια άνοδο της θερμοκρασίας» είπε και πρόσθεσε ότι ο 1,1 βαθμός θερμοκρασίας που έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια είναι η αιτία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ζούμε.

«Η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που είπε ότι θα κάνει κάτι για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που θεσμοθέτησε μια τέτοια θέση», δήλωσε για τη δύσκολη δουλειά που καλείται να υλοποιήσει.

Όπως είπε, «οι καύσωνες είναι από όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτοί που σκοτώνουν τον πιο πολύ κόσμο. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο».

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα αρχίσει να κατηγοριοποιεί τους καύσωνες.

«Πρέπει να φέρουμε πολλά δέντρα μέσα στην πόλη και να ανεβάσουμε τα υπόγεια νερά στην επιφάνεια», δήλωσε η κ. Μυριβήλη περιγράφοντας έναν από τους σημαντικότερους στόχους του δήμου Αθηναίων.

«Τώρα θα μπουν μεγάλα πλατάνια στην Πανεπιστημίου και θα μας δίνουν σκιά», πρόσθεσε αναφέροντας ότι θα πρέπει να «κονταροχτυπηθούμε με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος