Γυναικοκτονία στην Αργυρούπολη: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα ασκήσει η οικογένεια της 40χρονης Όλγας

Έχασε τη μάχη η 40χρονη Όλγα που είχε ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, στο σπίτι της στην Αργυρούπολη. Επί 19 μήνες πάλευε να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε. Ο δικηγόρος της τόνισε στην ΕΡΤ ότι στον σύντροφο της 40χρονης θα ασκηθεί μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Το δράμα της άτυχης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατης κακοποίησης συνέβη στις 4 Ιανουαρίου 2022. Οι γείτονες της στην Αργυρούπολη άκουσαν τις δραματικές εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια. Είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το σύντροφό της, δάσκαλο πολεμικων τεχνών μεσα στο σπίτι τους.

Για 19 μήνες η Ολγα έδινε μάχη αρχικά να κρατηθει στη ζωή σε κωματωδη κατασταση και στη συνεχεια καθηλωμενη σε κέντρο αποκαταστασης προσπαθωντας να μπορέσει να αρθρωσει καποιες λέξεις και να κινηθεί. Δεν τα καταφερε όμως να επανέλθει πλήρως. Άφησε την τελευταία της πνοή χθες στο Λαικό νοσοκομείο.

Γυναικοκτονία στην Αργυρούπολη: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα ασκήσει η οικογένεια της 40χρονης Όλγας

Ο 47χρονος δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Λουκάς Προυσανίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος της έμφυλης βίας δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ο στόχος μας ειναι να ασκησουμε μηνυτηρια αναφορα για ανθρωποκτονια απο προθεση και όχι για αποπειρα ανθρωποκτονιας»

Ο εισαγγελέας στην αγορευση του είχε πει: «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν άπλωσε για πρώτη φορά το χέρι του. Χτύπησε ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο! Τα χτυπήματα αυτά δεν έγιναν με τρία χαστούκια».

Η συγκινητική ανάρτησή για τον χαμό της

Τον θάνατό της 40χρονης Όλγας έκανε γνωστό ο Σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω: «Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από την βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την Αγαπά. Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητο μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές – γιατι η Ζωή είναι Ανεκτίμητη !

“Δεν μπορουσε να τραφει σωστα επικοινωνουσε με το βλεμμα το αγγιγμα χεριών. Ηταν ιδιαιτερα αποδυναμωμενο το ανοσοποιητικο της συστημα. Υπεστη λοίμωξη του αναπνευστικου με αποτελεσμα να φύγει απο τη ζωή» ανέφερε.

Οι εγκεφαλικές κακώσεις είχαν προκαλέσει απώλεια ομιλίας και αδυναμία να αυτοεξυπηρετηθεί.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει συγνώμη. Είχε υποστηριξει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς και ότι ήταν θυμωμένος επειδή το θύμα του είχε αναφερει πως είχε δημιουργήσει άλλη σχέση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Μαίρη Σκανδάλη

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Υπέκυψε η 40χρονη – θύμα ξυλοδαρμού από δάσκαλο πολεμικών τεχνών

«Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία»: νέα εφαρμογή με χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος