Θεσσαλονίκη: Ερευνώνται τα αίτια θανάτου της 3χρονης (video)

Τραγωδία με θύμα ένα τρίχρονο κοριτσάκι εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί εισήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πρησμένο αστράγαλο και λίγες ημέρες μετά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και με πολυοργανική ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ασαφή παραμένουν τα αίτια θανάτου του παιδιού. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση, μη αποκλείοντας την πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα κοριτσάκι, μόλις 3 ετών έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε από ανακοπή. Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με ένα πρήξιμο στο πόδι τη Μεγάλη Τρίτη και διακομίστηκε την περασμένη Κυριακή στο Ιπποκράτειο αφού η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

«Ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε 2 ώρες, έγιναν όλες οι προσπάθειες και τελικά κατέληξε» δήλωσε ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος.

Οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο. 

Στο σώμα του παιδιού έγινε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του θα βγει μόλις ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και οι κυτταρολογικές εξετάσεις.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έγινε. Το παιδί μας μέχρι την τελευταία στιγμή περπάταγε. Δεν ξέρω τι γράφει στην αιτία θανάτου. Ο δικηγόρος μας πήρε την έκθεση των γιατρών και μας είπε αμέλεια γιατρών» είπε η γιαγιά της 3χρονης.

Φως στα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού αναμένεται να ρίξουν οι εργαστηριακές εξετάσεις. Όπως τονίζει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση.

«Βρέθηκε ένα εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα τα οποία ήταν αναμενόμενα γιατί ήταν σε πολυοργανική ανεπάρκεια το παιδί» δήλωσε η Κατερίνα Αποστολίδου, ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης.

Οι γονείς της 3χρονης έχουν καταθέσει μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους, ενώ έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννης, Τάσος Παντολέων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος