Γρ. Λέων για το θάνατο των τριών παιδιών: Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο – Έχουμε πλούσιο υλικό (video)

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα τριών ετών. Την ώρα που ο φάκελος της υπόθεσης ερευνάται από το τμήμα Ανθρωποκτονιών και οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζορτζίνας, πληροφορίες υπάρχουν ότι αναμένεται η εκταφή της 9χρονης που έχασε τελευταία τη ζωή της.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε το πρωί στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” κάνοντας λόγο για μία «υπόθεση με μεγάλο ενδιαφέρον», τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά το πέρας αυτών των εξετάσεων θα έχουμε σαφές απαντήσεις τουλάχιστον για το τι έχει γίνει στον τρίτο θάνατο. Είναι εξαιρετικά πιθανό τα αποτελέσματα του τρίτου πορίσματος να αρχίσουν να συνδέουν γεγονότα και αιτίες θανάτου και έχουν προηγηθεί και ουσιαστικά να ζητηθεί να επανεξεταστούν”, δήλωσε ο κ. Λέων.

Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σπάνια

Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο – Έχουμε πλούσιο υλικό. Υπάρχουν ιατρικοί φάκελοι, γιατροί που νοσήλευσαν τα παιδιά. Μπορούν να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Εάν όμως απαιτηθεί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην εκταφή”.

Και όπως ανέφερε, “εάν προκύψει ένα γενετικό θέμα έχουμε τη λύση του μυστηρίου. Αν όμως προκύψουν γεγονότα που είναι εντελώς διαφορετικά από τα αναμενόμενα, προφανώς εκεί θα ανατρέξουμε ξανά πίσω και θα δούμε τι πραγματικά έχει γίνει”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. “Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να μην έχουμε καμία αμφιβολία στην ίδια την οικογένεια και στις αρχές. Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σπάνια και για τα διεθνή δεδομένα”.

Δείτε επίσης

Απαντήσεις στα αίτια θανάτου των τριών παιδιών αναζητούν οι επιστήμονες – Ειδικοί μιλούν για τα στάδια των ερευνών (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος