Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο 33χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκησε η απολογία στον ανακριτή του δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν για το έγκλημα μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον ανακριτή. Αυτή την ώρα βρίσκεται στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκισή του.

Η απολογία του άρχισε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων καθώς φέρεται να στηρίζει την υπερασπιστική γραμμή ότι «κέρδιζε χρόνο για το παιδί ενώ σκόπευε να ομολογήσει». Οι ισχυρισμοί του έρχονται αντιμέτωποι με στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τα ευρήματα εξαιτίας των οποίων καθυστέρησε για δύο ώρες  η έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ώστε ο συνήγορος να ενημερωθεί για τα πειστήρια.

Ο 33χρονος πιλότος προσήλθε στην Ευελπίδων με αλεξίσφαιρο γιλέκο και με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του κατηγορούμενου υπέβαλε την παραίτησή του από την υπόθεση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Την εκπροσώπηση της οικογένειας της Καρολάιν ανέλαβε ο Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος κατέθεσε δήλωση πολιτικής αγωγής, ζητώντας την επιμέλεια του παιδιού. Άμεσα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την προσωρινή διαμονή του μικρού κοριτσιού, καθώς έχει υπάρξει παραγγελία των δύο εισαγγελέων ανηλίκων για τη σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Οργανώσεις γυναικών, κρατώντας πανό με μηνύματα, αλλά και ένα κόκκινο πανί, βρίσκονταν από το πρωί στην πύλη της Ευελπίδων.

Εν τω μεταξύ, την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι διαρροές, στοιχείων από τη δικογραφία, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιο της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του Ποινικού Κώδικα για ειδεχθή εγκλήματα, όπως αυτό στα Γλυκά Νερά, επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος