Γκ. Μαγιορκίνης: Μικρά σημάδια βελτίωσης στην Αττική και σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη (video)

Για μικρή μείωση των ρυθμών της πανδημίας στην Αττική έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, την Παρασκευή 23/4/2021.

Όπως ανέφερε σε παγκόσμιο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 145 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ σε ημερήσια βάση γίνονται 800.000 διαγνώσεις και καταγράφονται 13.000 θάνατοι.

Παράλληλα επισήμανε ότι στην Ελλάδα παραμένει υψηλή η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ στην Αττική η τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη έδειξε μείωση της τάξης του 6% και 2.000 λιγότερα ενεργά κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται σταθεροποίηση.

Επίσης δήλωσε πως έχουν ήδη διατεθεί 2 εκατομμύρια self test, από τα φαρμακεία, σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε ότι η εγκυρότητα τους είναι εξαιρετικά υψηλή. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 2.057 θετικά άτομα στον κορονοϊό με το μοριακό τεστ που ακολούθησε και αυτό δείχνει ότι το ατομικό τεστ επιβεβαιώνει την υψηλή αξιοπιστία του που φτάνει το 80%.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τον εντοπισμό στελέχους της Ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης, είπε ότι η μετάλλαξη αυτή εξετάζεται διεθνώς, όσον αφορά την μεταδοτικότητα αλλά και την παθογένεια της. «Δεν έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για επικίνδυνη μετάλλαξη ωστόσο έχει γίνει ιχνηλάτηση και απομόνωση ώστε ακόμα κι αν αποδειχθεί επικίνδυνη αργότερα να έχουμε κάνει όσα έπρεπε» προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος