Γκ. Μαγιορκίνης: Αύξηση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δ από τη νυχτερινή διασκέδαση (video)

Την εκτίμηση ότι η αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως από τη μετάλλαξη Δ στη χώρα μας δείχνει ότι είναι πιο συχνή στους νέους και σχετίζεται με τη νυχτερινή διασκέδαση, διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της Covid-19. Παράλληλα τόνισε για άλλη μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού.

Για την παγκόσμια εικόνα, δήλωσε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 188 εκατομμύρια μολύνσεις και έχουν σημειωθεί πάνω από 4 εκατομμύρια θάνατοι, που αντιστοιχεί την τελευταία εβδομάδα σε αύξηση της τάξης του 1%.

Στην Ευρώπη παρουσιάζεται επιδείνωση την τελευταία εβδομάδα, όπου από τις 44 χώρες, οι 37 παρουσιάζουν επιδείνωση, με πιο δύσκολη κατάσταση για την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ευρώπη σημειώθηκε 38% επιδείνωση στις διαγνώσεις και 2% στους θανάτους (περίπου 900 τη μέρα) την τελευταία εβδομάδα.

Στην Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση, αλλά δεν έχει επιβαρύνει το σύστημα Υγείας, καθώς τα περιστατικά είναι σχετικά ήπιας νόσησης σε σχέση με αυτά των προηγούμενων σταδίων. Στις ΜΕΘ έχει καταγραφεί μείωση της τάξης του 15%, ενώ οι νέες εισαγωγές είναι πάνω από 100 την ημέρα. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 4%.

Έχουν διατεθεί 35 εκατομμύρια συσκευές self test σε 4,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έχουν ανέβει στη σχετική πλατφόρμα 28 εκατομμύρια δηλώσεις, εκ των οποίων οι 50.000 ήταν θετικές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το στέλεχος Β της Νοτίου Αφρικής, δήλωσε ότι το παρακολουθούμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος