Μόλις μια ημέρα απέχουμε από τον Δεκαπενταύγουστο αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φυγή αδειούχων και εκδρομέων του Αυγούστου. Στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια η πληρότητα αγγίζει το 100%.
Σήμερα μόνο από τον Πειραιά αναχωρούν 27 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και επιπλέον 53 για τον Αργοσαρωνικό.
Από το Λαύριο φεύγουν ακόμη εννέα για τις Κυκλάδες, ενώ 11 αναχωρούν από τη Ραφήνα με προορισμό τις Κυκλάδες και το Μαρμάρι. Άλλοι πρόκειται να λείψουν για λίγες ημέρες, να επιστρέψουν έως την Κυριακή και τη Δευτέρα πίσω πάλι στην καθημερινότητα, άλλοι και μέχρι το τέλος του μήνα.
Η κυκλοφορία γύρω από το λιμάνι είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί, οπότε όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν να φροντίζουν να ξεκινούν νωρίς ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και να φτάσουν εγκαίρως στο πλοίο.
Στελέχη του Λιμενικού Σώματος να διευκολύνουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ συνάδελφοί τους την Τρίτη συνέδραμαν με 12 πλωτά μέσα και ιδιωτικά σκάφη στον απεγκλωβισμό 76 πολιτών και μερικών ζώων σε παραλιακές περιοχές της Χίου και της Κάτω Αχαΐας, καθώς την ώρα που οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί και έκαναν το μπάνιο τους, η φωτιά φαινόταν να πλησιάζει απειλητικά και στις δύο περιπτώσεις, οπότε ήταν κάτι που κρίθηκε αναγκαίο από τις αρμόδιες αρχές.
Ρεπορτάζ: Στέλλα Χριστοδουλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος