H Θήβα στο επίκεντρο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου – Στην περιοχή οι σεισμολόγοι

Στο επίκεντρο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Στο θέμα της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το ζήτημα της Θήβας επανεξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος