Γ. Οικονόμου: PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες – Η κυβέρνηση δεν θα βάλει επιστήμονες στη μέση αντιπαράθεσης

Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ, επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επιστημονική μελέτη «δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και  δεν είχε παραδοθεί σε κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου πριν δημοσιοποιηθεί», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι την «κανιβαλίζει για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».

Πριν περάσει στις εξελίξεις της πανδημίας ο Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης  και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και στο  νομοσχέδιο Μενέντεζ που εντάχθηκε στο πακέτο του αμυντικού προυπολογισμού των ΗΠΑ,  χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως «ψήφο εμπιστοσύνης για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και πυλώνα σταθερότητας».

Αναφερόμενος στην παραλλαγή «Όμικρον» ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «μας αναγκάζει να αναπροσαρμόζουμε στρατηγική και για να κερδίσουμε χρόνο», με νέο μέτρο από την Κυριακή την επίδειξη αρνητικού  PCR 72 ωρών στους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς, είτε οδικώς ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένοι. «Είναι έκτακτο μέτρο για την περίοδο των γιορτών, ο χαρακτήρας του είναι προσωρινός, αναφορικά με όσους έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες», είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι επόμενες δόσεις αναμένονται  στις αρχές του χρόνου οπότε θα ανοίξουν νέα ραντεβού. Αυξημένη χαρακτήρισε την προσέλευση, μετά την ανακοίνωση υποχρεωτικότητας, στην ηλικιακή ομάδα από 60 και άνω με  170.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

23 επιπλεόν εμβολιαστικές γραμμές στο MEGA Περιστερίου, εξήγγειλε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ούτε η προσπάθεια διχασμού και συκοφαντίας δεν θα μας μετακινήσει από τις θέσεις μας. Χρειαζόμαστε ενότητα και προσήλωση κατά της πανδημίας», είπε ο Γ. Οικονόμου αναφορικά με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα.

Ο κ. Τσίπρας τα τελευταία χρόνια αρνείται την αξία της επιστήμης συντασσόμενος με αντιεπιστημονικές εκτιμήσεις του κ. Πολάκη και κανιβαλίζει επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου.

« Οι πολίτες γνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για το αδιανόητο», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και  δεν είχε παραδοθεί σε κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου πριν δημοσιοποιηθεί».

Ο κ. Τσιόδρας παραμένει ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού από την ομάδα των επιστημόνων, είπε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Live η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«O κ. Τσίπρας ενσυνείδητα και εμπρόθετα στέρησε από τον τόπο το απαιτούμενο ενιαίο μέτωπο στο όνομα του δικού του κομματικού συμφέροντος»

Ο κ. Οικονόμου ταυτόχρονα διευκρίνισε τα εξής: Πρώτον, η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν έχει παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη του πριν από την δημοσιοποίηση της. Δεύτερον, η εν λόγω μελέτη επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά και αδυναμίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Τρίτον, η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη έως ότου εισέλθουν στις ΜΕΘ και προφανώς η διασωλήνωση εντός ΜΕΘ έχει καλύτερη αντιμετώπιση και τέταρτον, ο κ. Τσίπρας σκόπιμα και με τρόπο χυδαίο ευτελίζει την επιστημονική έρευνα και επικεντρώνεται στις ΜΕΘ, όταν η κοινωνία γνωρίζει πόσες ΜΕΘ παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει έκτοτε ο κ. Μητσοτάκης. «Χρειαζόμαστε ενότητα και προσήλωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από αυτήν μας την κατεύθυνση δεν θα παρεκκλίνουμε παρά τις συκοφαντίες και την χυδαιότητες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος