Γ. Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με rapid test – Οι πιστοί θα πληρώνουν πρόστιμο και όχι οι ιερείς

Η βασική στρατηγική της χώρας είναι να μείνει ανοιχτή αλλά η κυβέρνηση εξετάζει οτιδήποτε είναι στην κατεύθυνση «ανοιχτή κοινωνία-προστασία σε εμβολιασμένους και μή εμβολιασμένους – περιορισμός της κίνησης μή εμβολιασμένων» ακόμα και το να μπαίνουν με rapid test σε σούπερ μάρκετ δήλωσε σήμερα Τρίτη (23/11) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο εξήγησε ότι το rapid test δεν έχει μπει στα σούπερ μάρκετ γιατί έχουν προϊόντα τα οποία χρειάζεται κάποιος για την επιβίωσή του και για τα οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί όπως φάρμακα ή ψωμί.

Επίσης τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει περαιτέρω σε υποχρεωτικότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό λέγοντας ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν το έχει κάνει ακόμα, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η χώρα να μην ξανακλείσει και υπογράμμισε: «Δεν φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται».

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών και την προσέλευση των πιστών, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) και θα την περιφρουρήσει, και πως η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.
«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί μέτρα, δειγματοληπτικά όργανα της Πολιτείας θα κάνουν ελέγχους και το πρόστιμο θα επιβληθεί στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων. Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του», διευκρίνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος