Γ. Λέων (ιατροδικαστής): Ξεκινάμε να αποκλείσουμε τον ασφυκτικό θάνατο στην υπόθεση των 3 παιδιών, αν κι έχει πολλά στοιχεία

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο σενάριο του ασφυκτικού θανάτου επανέλαβε  στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια στην Πάτρα.

«Ξεκινάμε να αποκλείσουμε το χειρότερο ενδεχόμενο, δηλαδή τον ασφυκτικό θάνατο, αν κι έχει παρά πολλά στοιχεία που μπορούμε να επικαλούμαστε », είπε ο ιατροδικαστής «συνεκτιμώντας και τα εξωτερικά τραύματα με χαρακτηριστικό στα εξωστόμια των αεροφόρων οδών (μύτη και στόμα).

Σχετικά με το γιατί καθυστερούν οι τοξικολογικές εξετάσεις ο ιατροδικαστής είπε ότι ενδεχομένως να συγχρονίζεται η έρευνα με την ολοκλήρωση των ιστολογικών.

«Αναμένεται η τοξικολογική για το τρίτο παιδί. Μιλάμε για νοσηλευόμενο παιδί που πέθανε αιφνιδίως με θάνατο που φαίνεται να μην συνδέεται με τη νοσηλεία του».

Από την πλευρά της η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη τονίζει ότι «δεν επιτρέπονται υποθέσεις και κακώς διέρρευσαν ζωγραφιές από τα κορίτσια που είναι τεράστιο ιατρικό απόρρητο, ενώ «δεν επιτρέπονται υποθέσεις από την εικόνα του σώματος».

Σχετικά με τον τρόπο που πενθούν οι γονείς των κοριτσιών η κλινική ψυχολόγος επισημαίνει ότι «έστω κι αν ξεφεύγει από το στατιστικά ορθολογικό  θέλει σεβασμό και δεν αρμόζει λαϊκό δικαστήριο».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος