Γ. Καλτσάς για ρήτρα αναπροσαρμογής: Εντός της εβδομάδας καταθέτουμε αγωγές εναντίον και των υπολοίπων παρόχων (video)

Εν αναμονή της απόφασης του Άρειου Πάγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ο δικηγόρος Γιώργος Καλτσάς που εκπροσωπεί τις οργανώσεις καταναλωτών που ζητούν την κατάργησή της αποκάλυψε ότι μετά τη ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι θα «μπουν στο στόχαστρο».

«Με το αίτημα αυτό ο πάροχος επιχειρεί να μετατρέψει την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε δικαστήριο ουσίας. Εμείς θεωρούμε ότι είναι αβάσιμο το αίτημα και θα απορριφθεί διότι η ίδια η συλλογική αγωγή εξυπηρεί πληρέστερα τους σκοπούς που επιχειρεί η πιλοτική δίκη» επισήμανε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο έγκριτος νομικός.

Μιλώντας για την υπόθεση ο κ. Καλτσάς αποκάλυψε ότι οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων προσκόμισαν στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητσ δικαιολογητικά καθώς και προγενέστερες αποφάσεις δικαστηρίων προκειμένου να σταματήσει να ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι «εντός της εβδομάδας καταθέτουμε αγωγές εναντίον και των υπολοίπων παρόχων ενέργειας», συμπληρώνοντας ότι η προσωρινή προστασία των κατανωλωτών ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Ένα κοινωνικό αγαθό έχει καταστεί χρηματιστηριακό

«Αν η δίκη παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη θα αναβληθεί και ως εκ τούτου θα ζητήσουμε τη διατήρηση της προσωρινής προστασίας κατανωλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Καλτσάς.

Όπως τόνισε η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών: «Είναι ένας μηχανισμός που δίνει στον πάροχο τη δυνατότητα να διαμορφώνει κατά το δοκούν το τίμημα, ενώ ο καταναλωτής αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει». Πρόσθεσε δε, ότι «ένα κοινωνικό αγαθό έχει καταστεί χρηματιστηριακό αγαθό».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος