Γ. Καλλιακμάνης: Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους για την υπόθεση της 12χρονης – Τι είπε η ψυχολόγος Στ. Αργυρίου (video)

Μέσω της εφαρμογής Blindchat επικοινώνησαν με το προφίλ της 12χρονης στον Κολωνό τουλάχιστον 213 άτομα. Για την εμπλοκή όλων αυτών στην υπόθεση της μαστροπείας της ανήλικής καθώς και σε τι βαθμό ευθύνονται όσοι αντιλήφθησαν ότι επρόκειτο για ανήλική, αλλά δεν το κατήγγειλαν μίλησαν στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Είναι γεγονός ότι πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους» είπε χαρακτηριστικά στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Καλλιακμάνης. Αναφερόμενος στα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν όλοι όσοι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι που θα εξεταστούν από την αστυνομία μπορεί να μιλούσαν με πολλά άτομα.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν σε αυτή την πλατφόρμα και άλλα παιδιά μέσα και αν αυτό το πράγμα που έγινε με την ανήλικη, γίνεται συστηματικά. Οι έρευνες συνεχίζονται», υποστήριξε ο κ. Καλλιακμώνης.

Μιλώντας για την «πλατφόρμα γνωριμιών και συνευρέσεων επί χρήμασι τις περισσότερες φορές», όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε ο καθένας θα μπορούνε να βάλει το προφίλ ενός ανηλίκου και να το εκπορνεύει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της 12χρονης που είναι σε εξέλιξη ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι έξι έχουν συλληφθεί και 10 (μέχρι την Δευτέρα 24/10) είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως.

Tα αδικήματα στην υπόθεση είναι πολλά

«Πρέπει να δούμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με το παιδί, δηλαδή ποιοι έκαναν το έγκλημα του βιασμού ανηλίκου. Πόσοι υπαναχώρησαν, πόσοι διακίνησαν πορνογραφικό υλικό» εξήγησε ο αστυνομικός τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που θα έχει και ακόμη κατάθεση της ανήλικης.

«Τα αδικήματα είναι πολλά. Υπάρχει δυσκολία στις έρευνες και φυσικά η κατάθεση του παιδιού είναι απαραίτητη» επισήμανε προκειμένου οι δράστες της κακοποίησης να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη με ατράνταχτες αποδείξεις.

«Οι παιδοψυχολόγοι της αστυνομίας είναι αρκετά έμπειροι ώστε να να βοηθήσουν το παιδί να μην το νιώσει αυτό πλέον ως δευτερογενή κακοποίηση», διευκρίνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μιλώντας για το προφίλ των παιδοβιαστών που ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη εξέφρασε την άποψη ότι η αστυνομία έχει περισσότερα στοιχεία και δεν τα έχει ανακοινώσει ακόμη έως ότου δώσει την σχετική εντολή ο εισαγγελέας.

Aναβιώνει το τραύμα για το κορίτσι

«Δυστυχώς μέσα από αυτή την επώδυνη διαδικασία το κοριτσάκι αναβιώνει το τραύμα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου.

Μιλώντας για το πώς έχει κλονιστεί ο πυρήνας της οικογένειάς της η ειδικός εξήγησε ότι αυτό το παιδί αυτό είναι βαθιά τραυματισμένο και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της».

Αναφερόμενη στον τρόπο προβολής της είδησης τόνισε ότι θα πρέπει να διαχειριστούμε προσεκτικά και όχι βουλιμικά, σαν να παρακολουθούμε ένα σίριαλ την υπόθεση γιατί πρόκειται για τη ζωή ενός μικρού παιδιού. «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προορισμένοι για να γίνονται γονείς. Όταν γίνεσαι λοιπόν γονιός, δεν χρειάζεται μόνο να προσέχεις το παιδί σου. Χρειάζεται να θέλεις να αλλάξεις και τον κόσμο μέσα από το παιδί σου, να ξανά μεγαλώσεις και εσύ ο ίδιος να δώσεις σωστές βάσεις και αρχές. Και όλα αυτά τα περιστατικά που έρχονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα μας δείχνουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι για να γίνουν γονείς και να αναλάβουν αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε η κ. Αργυρίου.

Πηγή: Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος