Γ. Μπουρνούς: Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών διέψευσε την κριτική ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε το τέλος των Podemos (aud)

“Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία διέψευσε παταγωδώς μια κριτική που ακουγόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της αριστεράς που εξαναγκάστηκε να δεχθεί μια δύσκολη συμφωνία τον Ιούλιο και να υποχωρήσει, θα έφερνε την πολιτική ταφόπλακα του συγγενούς πολιτικού κόμματος των Podemos”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Νίκο Τσιμπίδα και Μαρία Κλάδου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

“Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της Ισπανίας”, συμπλήρωσε ο κος Μπουρνούς, “αντανακλά το φωτοφίνις της προεκλογικής εκστρατείας”, ανέφερε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε ότι: “στην τελευταία εβδομάδα οι Podemos φαινόταν ότι θα έχουν ένα δυνατό φωτοφίνις στην εκλογική αναμέτρηση, όπως πράγματι και είχαν”.

“Ως ΣΥΡΙΖΑ ευχόμαστε να ευδοκιμήσει ένα σενάριο μιας κυβέρνησης που θα ξεκινούσε από το σοσιαλιστικό κόμμα και το Podemos, θα έπαιρνε την στήριξη των δυο βουλευτών της ενωμένης αριστεράς, αλλά θα απαιτούσε και την στήριξη δυο κομμάτων από τα κρατίδια που έχουν βγάλει έδρες”, κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος