Γ. Αρτοποιός: Στο ν/δ μέτωπο η μάχη στη Δαδιά Έβρου – Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βατερά Λέσβου

“Στο δάσος της Δαδιάς της περιοχής Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στη Βορειοανατολική πλευρά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη” ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός. Για τη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο στην περιοχή Καστρί που εκδηλώθηκε στις 10:04 το πρωί και έχει μπει στον οικισμό των Βατερών, ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη και ανέφερε πως επιχειρούν 50 πυροσβέστεςμε δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεσαίου τύπου. Σε εξέλιξη είναι και δασική πυρκαγιά στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών. Σε εξέλιξη βρίσκεται και αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, του δήμου Πύλου Νέστορος που εκδηλώθηκε στις 13:34 το μεσημέρι.

Στην περιοχή του Έβρου συνεχίζουν να επιχειρούν 300 πυροσβέστες, με 68 υδροφόρα οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από άερος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας έξι αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, όμως ο καπνός σε δυνδυασμό με την άπνοια δυσχεραίνει το έργο τους.

Για την μεγάλη φωτιά στα Βατερά Λέσβου πρόσθεσε πως στις 11:25 με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στα Βατερά Λέσβου για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς την περιοχή Πολυχνίτο.

Για την πυρκαγιά στην Τσακατούρα Γρεβενών σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 17 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή, ανέφερε.

Στην πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, του δήμου Πύλου Νέστορος, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος