Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες η Δροσοπηγή Αττικής: Κάηκαν σπίτια στο Κρυονέρι – 27 απεγκλωβισμοί

Ανεξέλεγκτο μαινόταν το πύρινο μέτωπο στη Δροσοπηγή Αττικής και το Κρυονέρι με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συνεχίζουν να δίνουν συνεχή μάχη με τις φλόγες.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια στην περιοχή του Κρυονερίου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, ενώ διαρκείς είναι οι αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε κατά μήκους της οδού Λεύκης. Παράλληλα, στην οδό Υψηλάντη παρατηρούνται επίσης εστίες φωτιάς.

Την ίδια ώρα, όλη η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, καθώς υπάρχουν πύρινα μέτωπα σε Κύθηρα, Μεσσηνία, Εύβοια, καθώς και την Κοζάνη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ρίψη νερού από ελικόπτερο Erickson στην οροφή ενός σπιτιού που αυτή τη στιγμή παραδίδεται στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περιορίσει τη φωτιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επισήμανε ότι η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Στη μάχη και οι κάτοικοι

Σχετικά με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 69 οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Αττικής.

Ακόμη, υπάρχουν πολλές αυλές σπιτιών οι οποίες έχουν καεί.

Κάτοικοι ανέφεραν στο ΕΡΤΝews ότι παραμένουν στο σημείο καθώς «θέλουν να βοηθήσουν να μη χαθούν οι περιουσίες τους».

Τεράστια είναι η κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πέρα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί, στο σημείο βρίσκονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ερυθρός Σταυρός καθώς και εθελοντές. Οι κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Εκκενώνονται οι οικισμοί στο Κρυονέρι – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πυροσβεστική και πολιτική προστασία, καθώς η ενίσχυση των ανέμων έβαψε κυριολεκτικά κόκκινο τον χάρτη επικινδυνότητας. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Αφιδνών μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά και οι φλόγες απειλούν την κατοικημένη περιοχή.

Ο πυκνός καπνός και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Επιπλέον, εκδόθηκαν δύο μηνύματα του 112 προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Δροσοπηγή και Κρυονερίου να απομακρυνθούν απ’ αυτές.

Συγκεκριμένα τα μηνύματα αναφέρουν: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Δροσοπηγής απομακρυνθείτε μέσω Οδού Αφιδνών προς Αφίδνες και Εθνική οδό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κρυονέρι απομακρυνθείτε μέσω Εθνικής Οδού για Αθήνα».

Nέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κρυονερίου λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Κρυονερίου πραγματοποιούνται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακατω σημεία:

  • Κόμβος Κρυονερίου στο ύψος του βενζινάδικου «ΕΛΙΝ»
  • Οδός Λεύκης από το ύψος της λεωφόρου Κρυονερίου
  • Οδός Κολοκοτρώνη από το ύψος της λεωφόρου Κρυονερίου
  • Οδός Ιωνίας από το ύψος της Αγίας Τριάδος
  • Οδός Ιωνίας από το ύψος της Αγ. Δημητρίου

Σε 27 απεγκλωβισμούς πολιτών προχώρησε η ΕΛΑΣ στο Κρυονέρι

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στο πεδίο με ισχυρές δυνάμεις, συνδράμοντας την Πυροσβεστική στην αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Στο σημείο επιχειρούν 110 αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει σε 27 απεγκλωβισμούς πολιτών.

Η ΕΛΑΣ σε μήνυμα της καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα στις εντολές εκκένωσης όταν αυτές δίνονται από τις αρμόδιες Αρχές. «Η έγκαιρη αποχώρηση από τις απειλούμενες περιοχές μπορεί να σώσει ζωές – τη δική σας και των διασωστών» επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ.

Πέντε άτομα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, από το πύρινο μέτωπο στην Αττική έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, έως τώρα, 5 άτομα.

Ειδικότερα:

  • Πυροσβέστης με εγκαύματα στο «401»
  • Μία ηλικιωμένη με συμπτώματα εγκεφαλικού στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
  • Ένα άτομο με δύσπνοια στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
  • Μία ηλικιωμένη με δύσπνοια στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
  • Ένα άτομο με δύσπνοια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες η Δροσοπηγή Αττικής: Κάηκαν σπίτια στο Κρυονέρι – 27 απεγκλωβισμοί
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ: Σπυριδούλα Κακλατζή, Ελένη Μπουγά, Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος