Φωτιά στο πλοίο “Euroferry Olympia”: To tweet της Ιταλικής Ακτοφυλακής – Συγχαρητήρια Ματαρέλα

Με ανάρτηση στο twitter η Ιταλική Ακτοφυλακή γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές στην προσπάθεια για έρευνα και διάσωση των επιβαινόντων του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia».

Στην ανάρτησή τους οι Ιταλοί αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στο σημείο, ανοιχτά της Ερεικούσας, βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού, δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στο σημείο όπου φλέγεται το πλοίο σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θέλησε να συγχαρεί το ιταλικό λιμενικό για την άμεση κινητοποίηση. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, το λιμενικό της χώρας τους συνέβαλε στην διάσωση και μεταφορά στην ξηρά, 234 επιβατών.

Συνεχής είναι η κάλυψη από την ιταλική RAI

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος