Φωτιά στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης για Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Καλαμάκι, Απραό (βίντεο)

Αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα στην φωτιά της Κέρκυρας. Εντολή εκκένωσης στις Λούτσες όπου η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια και στην Κασσιόπη δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ημερολιά Απραό, Καλαμάκι, Σύκι με κατεύθυνση προς λιμάνι Κασσιόπης.

Παράλληλα η Αστυνομία με έκτακτη ανακοίνωση της αναφέρει ότι διακόπτει την κυκλοφορία σε τμήμα του δρόμου από Κασσιώπη προς Σιδάρι στην περιοχή του Απραού. “Σε συνέχεια ενημερώσεων για την πυρκαγιά στην Κέρκυρα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της ε.ο. Κασσιώπης- Σιδαρίου στην περιοχή του Απραού. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας” αναφέρει η ανακοίνωση.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης για Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Καλαμάκι, Απραό (βίντεο)
Φωτιά στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης για Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Καλαμάκι, Απραό (βίντεο)

Σε εκκένωση του χωριού Λούτσες προς Αχαράβη προχωρούν οι αρχές στην Κέρκυρα, μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Λαύκι. Νέα εστία ξέσπασε πάνω από το σχολικό συγκρότημα στην Κασσιώπη Οι κάτοικοι των χωριών Ημερολιά, Απραός, Καλαμάκι καλούνται να εκκενώσουν προς το λιμάνι Κασσιώπης.

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές της πυροσβεστικής νομού και του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού Νεκτάριο Θεοδωράκο και Νίκο Αυλωνίτη, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες και χρειάστηκε να επιχειρήσει πυροσβεστικό όχημα για να απεγκλωβιστούν.

Ρεπορτάζ: Γ. Ανδριώτης, Λ. Σιαδόπουλος, Μ. Παγκράτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος