Φωτιά στη Βούλα – Live: Κατευθύνεται προς Βάρη ― Επί ποδός και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Προς τη Βάρη κατευθύνεται πλέον η πυρκαγιά, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS αλλά και το γηροκομείο της Βούλας, σε συνέχεια και της εντολής εκκένωσης των σπιτιών στην Άνω Βούλα που δόθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον συντάκτη Άμυνας της ΕΡΤ, Γιώργο Σιδέρη, στα μέτωπα συνδράμουν και δυνάμεις των Ένοπλων Δυνάμεων, με διάθεση μηχανημάτων για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο γηροκομείο, απομακρύνθηκαν εκατό άτομα και το προσωπικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης εκκενώνονται προληπτικά και τέσσερις οικισμοί.

H φωτιά ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στην περιοχή Πουρνάρι στα όρια με τον Υμηττό, νωρίς το μεσημέρι, και έκτοτε επεκτεινόταν διαρκώς.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια της Άνω Βούλας. Μετά τις 18:00 το απόγευμα σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις, που ωστόσο ελέγχθησαν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις. Ακολούθησαν νέες που μαίνονται.

Το 112 ενεργοποιήθηκε άμεσα το μεσημέρι του Σαββάτου, ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή. Τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Για μια μεγάλη επιχείρηση σε επίγειο και εναέριο βαθμό, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, δύο πυροσβέστες με τραυματισμούς και ένας με αναπνευστικά προβλήματα που επιχειρούσαν στα μέτωπα, οδηγήθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό. Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για ριπές ανέμου ως 8 Μποφόρ. Παράλληλα επισήμανε σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Από την αστυνομία έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος