F1 in Schools: Η ελληνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στον διεθνή διαγωνισμό (video)

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Τα μέλη της ελληνικής συμμετοχής με ονομασία «HYPERION» από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» για τη μοναδική εμπειρία που πρόκειται να ζήσουν.

Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Οι 16οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν από τις 4 έως 8 Ιουνίου 2021 στην Αγγλία, με την συμμετοχή 44 ομάδων. Λόγω της πανδημίας όμως, οι αγώνες θα διενεργηθούν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, χωρίς την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος