Φ. Παπαβασιλόπουλος: Να μη φύγουν οι εξειδικευμένοι από τις ιδιωτικές ΜΕΘ (video)

«Αυτό που δεν έχει δει η Πολιτεία ακόμη είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί, έχουν φύγει είτε στο εξωτερικό είτε για άλλους λόγους, είπε στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και δήλωσε σε απόλυτη ευθγράμμιση με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αναφορικά με τα περί επίταξης ιδιωτών.

Πέρυσι στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν 811 ασθενείς σε ΜΕΘ και φέτος 503, άρα θεωρητικά το σύστημα θα μπορούσε να καλύψει άλλες 300 κλίνες Εντατικής, είπε ο Φώτης Παπαβασιλόπουλος επιμένοντας ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεργασίας».

Όπως είπε, «είχαμε προτείνει τα μη covid περιστατικά να έρχονται στον ιδιωτικό τομέα και από την αρχή παραχωρήσαμε κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Αλλά, όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί, που  δεν μπορούν να φύγουν από τις ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.

Το Δημόσιο προκήρυξε και πήρε πάνω από 100 άτομα μόνο από τη δική μου κλινική.

«’Ενα χρόνο ζητάμε παθολόγο και δεν έχουμε βρει»

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος επεσήμανε επίσης ότι ενώ το υπουργείο Υγείας ζητάει συνεργασία,  «εμείς δεν έχουμε πληρωθεί για τις ΜΕΘ που δώσαμε από την αρχή της πανδημίας».

Ο πρόεδρος μας παραιτήθηκε γιατί έκλεισε η κλινική, επειδή «έμπαινε μέσα». Και στη δική μου κλινική είμαστε οριακά. Πάντως είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν μέτρα να αναγκαστούν οι ανεμβολίαστοι»

«Επειδή δεν εμβολιάζονται κάποιοι να υφίσταται το σύστημα πίεση;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαβασιλόπουλος και είπε ότι φυσικά και υπάρχουν μέτρα υποχρεωτικότητας.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος