Ευθ. Λέκκας για τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ: Εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο από εκείνο στο Αρκαλοχώρι (video)

Για εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο από εκείνο στο Αρκαλοχώρι έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ για την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Λασιθίου.

«Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο, μια τελείως διαφορετική εστία που ανήκει σε ένα διαφορετικό τεκτονικό σύστημα. Δεν πρέπει να συνδέουμε τον ένα σεισμό με τον άλλο σεισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι πρόκειται για «δύο τελείως διαφορετικά σεισμικά κέντρα, τα οποία αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και το καθένα έχει και διαφορετική συμπεριφορά, δηλαδή είναι άλλη η διαδικασία στο Αρκαλοχώρι, στο Ηράκλειο, και άλλη η διαδικασία που αναπτύσσεται στο Λασίθι, νοτιοανατολικά».

Σημείωσε ότι τα δύο ρήγματα δεν συνδέονται, ενώ έμμεσα ανήκουν στο γενικότερο σύστημα του ελληνικού τόξου.

Διευκρίνισε ότι η εκτίμηση σεισμικού κινδύνου έως 6 Ρίχτερ που έδωσε η Επιτροπή αφορούσε στον χερσαίο χώρο στην κεντρική Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από το επίκεντρο του νέου σεισμού των 6,3 Ρίχτερ.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, ανοιχτά της ακτογραμμής μεταξύ Ιεράπετρας και Ζάκρου.

Έκανε λόγο για αβαθή, επιφανειακό σεισμό, που έγινε έντονα αισθητός, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

«Είναι ένας σεισμός που τώρα διερευνούμε αν έχει επιπτώσεις στο χερσαίο τμήμα» δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος