Έβρος: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα της Δαδιάς – «Μάχη» με τις φλόγες για 15η μέρα

Αδιάλειπτα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για ακόμη μία ημέρα στον Έβρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη. Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Τρία τα κύρια μέτωπα της φωτιάς

«Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην πολύπαθη περιοχή της Κοτρωνιάς.

Έβρος: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα της Δαδιάς – «Μάχη» με τις φλόγες για 15η μέρα
Tεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου όπου διαβιούν σπάνια αρπακτικά πουλιά. (ΥΠ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/EUROKINISSI)

«Δεν έχουμε ενεργά μέτωπα προς την περιοχή Γιάννουλη και Σίδηρο» είπε προσθέτοντας ότι και από το πρωί επιχειρούν στην περιοχή έξι Καναντέρ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του Σουφλίου.

Ο καπνός στην περιοχή είναι αρκετός με τον αέρα να τον σπρώχνει προς οικισμούς. «Μια γραμμή άμυνας είναι και το ποτάμι το οποίο περνάει βόρεια από την Δαδιά, το οποίο όμως δεν έχει νερό. Η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η εστία» ανέφερε ο Βασίλης Πρεμίδης.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Πρεμίδης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος