Άφαντοι οι μετανάστες στον Έβρο – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Array

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις ελληνικές Αρχές μετά την πληροφορία ότι παράτυποι μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνική νησίδα στον Έβρο. Στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας. Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων.  Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη  επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»:

  • Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 
  • Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.
  • Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος τόνισε από πλευράς του: “Υπήρξε τουρκική notam στο Καπετάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες, με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα, με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια, υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και η εικόνα που έχω είναι ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης πάνω στη νησίδα“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος