Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία των Τεμπών – Νέα στοιχεία στη δικογραφία

Την πόρτα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη, περνά την Δευτέρα (27/3) ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας. Και την Τρίτη (28/3) απολογείται ο παλαιότερος σταθμάρχης, μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ.

Πορεία μνήμης, αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή (26/3) μαραθωνοδρόμοι, ξεκινώντας από τη Λάρισα, και φτάνοντας έως το σημείο της τραγωδίας. Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα τελέστηκε και στη Θεσσαλονίκη, στον σταθμό της πόλης, εκεί όπου το μοιραίο τρένο, τελικά δεν έφτασε ποτέ.

Τι θα ισχυριστούν

Σε ότι αφορά τη δικογραφία, νέα στοιχεία έχουν προστεθεί τα οποία προέκυψαν από καταθέσεις συνδικαλιστών της Hellenic Train και του ΟΣΕ. Στην Δευτέρα 27 Μαρτίου στρέφεται το δικαστικό ενδιαφέρον καθώς θα απολογηθεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος θα περάσει την πόρτα του ειδικού εφέτη-ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ο ίδιος έφυγε στις 10:15.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο παλαιότερος σταθμάρχης εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου πρόκειται να περάσει επίσης την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιθεωρητής. Θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του δυστυχήματος

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και σε κλίμα οδύνης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 26χρονης σοπράνο, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου.

«Μου κάνει αλγεινή εντύπωση ότι κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του» λέει ο πατέρα της. «Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε» εξομολογείται η μητέρα της. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο σημείο κι έριξε ένα λουλούδι στις ράγες, εκεί που το τρένο δεν έφτασε ποτέ.

Επιμέλεια: Ρεγγίνα Σαβούρδου / Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος