Μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια και πένθιμα σύμβολα στην παρέλαση της Λάρισας

Με επισημότητα αλλά υπό τη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, τιμήθηκε σήμερα στη Λάρισα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Οι μαθητές των σχολείων της πόλης αφιέρωσαν τη σημερινή ημέρα στους αδικοχαμένους νέους της μοιραίας αμαξοστοιχίας ενώ αρκετοί συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και μαύρα κορδελάκια σε ένδειξη πένθους ενώ κάποιοι άλλοι μαθητές είχαν πάνω στη μπλούζα του αυτοκόλλητο με την ημερομηνία της τραγωδίας και τη φράση “ήταν έγκλημα”

Μαθητές  με μαύρα περιβραχιόνια και  πένθιμα σύμβολα στην παρέλαση της Λάρισας

Τη μνήμη της 21χρονης Λαρισαίας φοιτήτριας Κλαούντια Λάτα που βρήκε τραγικό θάνατο στη μοιραία αμαξοστοιχία τίμησαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Γυμνασίου από όπου και είχε αποφοιτήσει, φορώντας μαύρο κορδελάκι στο στήθος.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Ποντίων παρέλασαν με τις παραδοσιακές τους στολές αλλά με μαύρα μαντήλια στο κεφάλι, σε ένδειξη πένθους.

Μαθητές  με μαύρα περιβραχιόνια και  πένθιμα σύμβολα στην παρέλαση της Λάρισας

“Αν και ο σημερινός εορτασμός γίνεται σε κλίμα πένθους, οδύνης και περισυλλογής, εντούτοις είναι χρέος μας να θυμηυθούμε τους αγώνες των προγόνων μας και όλοι μαζι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα μας” τόνισε σε δηλώσεις τους ο γγ Αγροτικής Πολιτικής κ’ Διεθνών Σχέσεων Κ. Μπαγινέτας, ο οποίος και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις. Ερωτηθείς για εκδηλώσεις πένθους από τους μαθητές, ο κ. Μπαγινέτας σημείωσε πως απο την κυβέρνηση “γίνεται το καλύτερο δυνατό ώστε τέτοιου είδους δυστυχήματα να γίνουν παράδειγμα και να μην συμβούν ποτέ ξανά”.

Την παρέλαση παρακολούθησε και ο πρέδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος ο οποίος τόνισε πως στη θέση των προεστών και των κοτσαμπάσηδων της επανάστασης του 21, “βρίσκονται σήμερα πολιτικοί κοτσαμπάσηδες που θέλουν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο” και κάλεσε τους Ελληνες στις εκλογές που έρχονται “να κάνουν τη δική τους επανάσταση, μαυρίζοντας τα κόμματα που οδηγούν τη χώρα στη συνεκμετάλλευση” Οσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών και απαντώντας σε ερώτηση για τους μαθητές που παρήλασαν με σύμβολα πένθους, τόνισε πως ” η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δε φταίνε ένας σταθμάρχης για τη δολοφονία στα Τέμπη , φταίνε όλοι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, ώστε η Ελλάδα να έχει ευρωπαικό σιδηρόδρομο. ” Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος τόνισε με έμφαση πως πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα, για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος