Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού

Array

Αλλαγές έρχονται στον τρόπο που θα επιλεγεί φέτος το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο 4” και τόνισε: “Είμαστε προ της λήψεως μιας αποφάσεως που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών. Όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές, υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα πίσω από κάθε τραγούδι. Είμαστε προ της ανακοίνωσης μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό για πρώτη φορά στη διαδικασία της επιλογής. Πως θα γίνει αυτό; Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής των τηλεθεατών“.

Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε έτσι μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο στην Αγία Παρασκευή και θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU, η οποία ουσιαστικά ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς. Θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό η συμμετοχή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού 50,6. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Νομίζω ότι είναι δημοκρατικό” πρόσθεσε ο κ. Ζούλας.

Όπως είπε, η επιτροπή θα αποτελείται από πάνω από 50 άτομα, τα οποία θα προκύψουν μετά από κλήρωση που θα βιντεοσκοπηθεί. “Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μια κατανομή ηλικιακή, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές, προφανώς οι μεγαλύτερες λιγότερο και προφανώς οι νεότερες γενιές περισσότερο“.

Η πρόσκληση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος