«Εθελούσιες Επιστροφές & Επανένταξη»: Αναχώρησαν για την πατρίδα τους 86 Πακιστανοί

Array

Για την πατρίδα τους αναχώρησαν οικειοθελώς το πρωί 86 υπήκοοι Πακιστάν, με βάση το πρόγραμμα «Εθελούσιες Επιστροφές και Επανένταξη» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα «Εθελούσιες Επιστροφές και Επανένταξη» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης βοηθά κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, χιλιάδες μετανάστες που επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους.

Η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και την τελευταία τριετία έχουν φύγει από τη χώρα μας περισσότεροι παράτυποι μετανάστες απ ό,τι έχουν φτάσει” τονίζει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, από το 2010 έχει βοηθήσει περισσότερους από 53.000 υπηκόους τρίτων χωρών να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και έχει στηρίξει πάνω από 10.000 επωφελούμενους να επανενταχθούν και να δημιουργήσουν συνθήκες βιωσιμότητας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους λαμβάνουν υποστήριξη. Μια θετική μέρα, ένα θετικό γεγονός για την Ελλάδα, την Ευρώπη, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το Υπουργείο Μετανάστευσης” τόνισε ο Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας, Gianluca Rocco.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος