ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα από τον e-ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι

Παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι ζητούν από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον ΕΦΚΑ: «Η Ε.Ο.Τ. και ο Π.Σ.Τ. αναφέρουν, με επιστολή τους η οποία επισυνάπτεται, ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει δέκτες διαμαρτυριών από τυφλούς συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τον ν. 612/1977 ή το Π.Δ. 169/2007 από ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΙΚΑ ή Δημόσιο, σχετικά με τη μη σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας από τον e-ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεών τους, όπως:

-μη καταβολή αναδρομικών σε τυφλούς συνταξιούχους του ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΙΚΑ και ΟΓΑ από την εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στα επιδόματά τους (εξωιδρυματικό επίδομα, απολύτου αναπηρίας, τυφλότητας) η οποία έχει καταργηθεί,
-παράνομες παρακρατήσεις 6% υπέρ ΕΟΠΠΥ στις συντάξεις τυφλών συνταξιούχων του ν. 612 από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ,
-μη καταβολή αύξησης 8% στο επίδομα ανικανότητας σε συνταξιούχους του ΝΙΜΙΤΣ,
-παράνομη περικοπή του επιδόματος απολύτου αναπηρίας από τις επικουρικές συντάξεις τυφλών συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον διοικητή την άμεση διόρθωση των αδικιών που υφίστανται οι συνταξιούχοι με αναπηρία όρασης, ώστε να μην οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη με τον ΕΦΚΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος