Εργασία, εκπαίδευση, αγορά, εμβολιασμοί, συγκοινωνίες: Πώς λειτουργούν Αττική & Κρήτη

Σωρεία προβλημάτων, ζημιές και ταλαιπωρία άφησε πίσω της η “Ελπίδα”. Ο παγετός και οι απροσπέλαστοι δρόμοι σε πολλές περιοχές επέβαλαν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της καθημερινότητας μας, για σήμερα και αύριο.

Ειδικότερα για την περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη που παραμένει στον κλοιό της “Ελπίδας” ισχύουν:

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση, (η οποία θα γίνει τις πρωινές ώρες, πλην των εσπερινών), θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Κατά το ίδιο διάστημα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι για το διήμερο εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης.

Μόνο για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο mega εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.


Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό σήμερα, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εφορίες

ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών σήμερα 27/1 ανοίγουν για το κοινό από τις 10:00 π.μ., με μειωμένο προσωπικό, λόγω προβλημάτων προσέλευσης.

Οι υπόλοιπες ΔΟΥ και Τελωνεία που επίσης εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο αλλά επίσης με μειωμένο προσωπικό οπότε συνιστάται προς τους πολίτες η μείωση των επισκέψεων εάν δεν συντρέχει εξαιρετικά επείγων λόγος.

Από τις 6:00 τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ – Πλήρης αποκατάσταση Μετρό και ΗΣΑΠ

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και την Πέμπτη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ λειτουργουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει το πρόγραμμα δρομολογίων που θα χρησιμοποιηθεί, όμως σήμερα δεν είναι αργία για την Αττική με τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.

Όσον αφορά τα ΚΤΕΛ Αττικής, εφόσον δεν εντοπίζονται προβλήματα λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στους τομείς Μεσογείων, Σουνίου (μέσω παραλίας), Ωρωπού και Αγίων Αποστόλων θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια κανονικά.

Επίσης αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία της γραμμής 1 – του Ηλεκτρικού (Πειραιάς -Κηφισιά), καθώς και της γραμμής 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και οι συρμοί πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις.

Ανοίγει η Αττική Οδός

Η Αττική Οδός με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι από σήμερα (Πέμπτη 27/01) στις 8 το πρωί τίθενται σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Πού υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
  • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη).
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
  • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
  • Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
  • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της Επαρχιακής οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από θέση
  • Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

Δείτε εδώ Προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας ανά τη χώρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος