Δολοφονία Γ. Σκαφτούρου: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛ. ΑΣ. – Τουλάχιστον 4 οι δράστες

Τις στιγμές χαλάρωσης στο πατρικό του σπίτι, με την οικογένεια του για τις ημέρες των γιορτών, φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δολοφόνοι, που όπως δείχνει ο τρόπος δράσης ήταν πληρωμένοι και εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους μέρα μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Ήταν τουλάχιστον 4 άτομα που σταμάτησαν με δυο μοτοσικλέτες σε απόσταση λίγων μέτρων από τη μονοκατοικία, όπου διασκέδαζαν περίπου 10 άτομα.

Τρείς από τους κακοποιούς πήδηξαν από το μαντρότοιχο στην αυλή του σπιτιού και από κοντινή απόσταση άρχιζαν να γαζώνουν με το καλάσνικοφ τον 55χρονο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές. Στο σημείο βρέθηκαν και κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Η διαφυγή

Κατά τη διαφυγή των δολοφόνων η μια μοτοσικλέτα, έξω από το χωριό, εξετράπη της πορείας της και βρέθηκε εκτός δρόμου. Οι αναβάτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν διερχόμενο αγροτικό φορτηγάκι για να διαφύγουν. Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο που βρέθηκε μετά από εκτροπή η μηχανή και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα. Για την πιθανότητα οι κακοποιοί να κρύφτηκαν στην περιοχή άρχισαν έρευνες και με ελικόπτερο της Αστυνομίας. Πιθανόν να υπήρχε στην περιοχή ομάδα υποστήριξης των δολοφόνων για να επέμβει σε περίπτωση απροόπτου.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλες τις διόδους διαφυγής στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και της Αττικής για να εντοπίσουν τους δολοφόνους, ενώ επιστρατεύθηκε και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ποιο ήταν το θύμα

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζό» θεωρούνταν από τις αρχές βαρύ όνομα στον κόσμο της νύχτας και στενός συνεργάτης νονού που έχει δολοφονηθεί. Το 2018 είχε πέσει θύμα επίθεσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από κρατούμενους, μέλη της αλβανικής μαφίας, που τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρι.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019 αφού είχε σπάσει η ποινή των ισοβίων, καθώς στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και είχε αθωωθεί για υπόθεση ανθρωποκτονίας. Η ποινή που του είχε υποβληθεί ήταν 6 χρόνια κάθειρξη. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρι και ένας ασύρματος.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Γεραφέντης, Βαλερία Δολαψάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος