Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρέα 200.000 ευρώ στο Υπερταμείο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (video)

Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα με ποικίλες εφαρμογές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το έργο στοχεύει στη χρήση Big Data από τη μονάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» με στόχο το «κοινωνικό καλό».

«Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε τη συνεργασία του υπερταμείου με τον Αρχιμήδη, που θα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα θέματα που θα αφορούν το κοινό καλό, τον κόσμο» επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Συγκεκριμένα, με το ποσό των 200.000 ευρώ προς το υπερταμείο, χρηματοδοτείται η ανάπτυξη εφαρμογών από τη Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ερευνητικού κέντρου ΑΘΗΝΑ’.

«Με αυτές τις συνεργασίες θα αντληθούν δεδομένα απ όλες αυτές τις εταιρείες τα οποία θα επεξεργαστούν οι επιστήμονες στον Αρχιμήδη για να αντληθούν μέσα από τα δεδομένα λύσεις και συμπεράσματα για το πώς μπορεί πολύ απλά να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων» είπε ακόμη η κ. Αγγελοπούλου.

«Θα είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και το υπόλοιπο κοινό, τις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης. Στα ΕΛΤΑ, ώστε να είναι καλύτερη η διανομή των δεμάτων. Έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα μας βοηθήσει για να υπάρχουν εφαρμογές που θα μας βοηθήσει με καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο τέλος» σημείωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” είναι το μοναδικό στη χώρα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Φέτος, βρίσκεται και στο επίκεντρο νέων εξελίξεων με την ίδρυση της Μονάδας «Αρχιμήδης» που επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Ο δημόσιος τομέας στην εποχή μας μαζεύει πολλά δεδομένα για τους πολίτες και έτσι προσφέρεται μια ευκαιρία να επεξεργαστούμε τα δεδομένα με επιστημονικές μεθόδους» ανέφερε ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνστανίνος Δασκαλάκης. 

«Αυτές οι υλοποιήσεις μπορεί αύριο να αποτελέσουν μια αρχή για δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων ή την δραστηριοποίηση κάποιων από τα παιδιά αυτά σε αντικείμενα σχετικά με τα έργα τα οποία θα απασχοληθούν» τόνισε ο διευθυντής Μονάδας του «Αρχιμήδη» – Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», Τίμος Σέλης. 

Με οικονομικό πλεόνασμα άνω των 4.5 εκατ ευρώ παρατάθηκε η λειτουργία της επιτροπής έως τον Ιούνιο, ενώ χρηματοδοτήθηκαν 16 επιπλέον δράσεις.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος