Επίτιμος δημότης της Πάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- “Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη”

Την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα την ευρωπαϊκή της πορεία, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της Πάρου. 

O κ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά “η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα“, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του γι’ αυτή “τη μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύετε. Η οποία θα με συνοδεύει, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, ως χρέος και εντολή: Να υπερασπισθώ, στο ακέραιο, την πορεία της Χώρας στο δρόμο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού που χάραξαν οι Πρόγονοί μας. Στο δρόμο της Ευρώπης, το αέτωμα της οποίας στηρίζουν, εκτός από το ρωμαϊκό κρατικό οικοδόμημα, οι άλλοι δύο βασικοί πυλώνες, δηλαδή οι πυλώνες του Ελληνικού Πνεύματος και της Χριστιανοσύνης“.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε και  στο νησί της Πάρου λέγοντας: “Η Πάρος, το κόσμημα των Κυκλάδων και του Αιγαίου, είναι ο καρπός μιας ανεπανάληπτης συνεύρεσης της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και του Ελληνικού Πολιτισμού, στις πιο γόνιμες στιγμές του”.

Στην Πάρο με τη φρεγάτα “Έλλη”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, έφτασε το απόγευμα στο νησί με την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Έλλη”.

Στο Δημαρχείο του νησιού, όπου έγινε και η τελετή της αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη, τον υποδέχθηκε και τον προσφώνησε ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος.
Στην τελετή παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, στον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου οπού τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας και παρακολούθησε τον “Μέγα Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος”.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Τήνο όπου με πυραυλάκατο του Π.Ν. θα πάει στο σημείο βύθισης του Καταδρομικού “Έλλη”, όπου θα ρίξει στεφάνι, στην μνήμη των εκεί πεσόντων.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Τήνου, όπου θα παρακολουθήσει την θεία λειτουργία και την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος