Επίθεση -βιτριόλι: Αναμένεται η απόφαση επί της ενοχής της 37χρονης

Την απόφαση του επί της ενοχής της κατηγορούμενης ανακοινώνει από λεπτό σε λεπτό το δικαστήριο το οποίο μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων διέκοψε για να διασκεφθεί. Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, τότε θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σ. Κεχαγιόγλου: Η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σ. Κεχαγιόγλου, ζήτησε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και όχι της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Οπως είπε, «ο νόμος απαιτεί η κατηγορούμενη να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης της. Και η κατηγορούμενη δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, είναι από φτωχή οικογένεια».

Ο Σ. Κεχαγιόγλου, έβαλε κατά των εισαγγελέων για την λανθασμένη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της, γιατί όπως είπε έπρεπε να δικάζεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κι έφερε ως παράδειγμα την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, όπου και ασκήθηκε δίωξη κατά ιερέα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και τόνισε:

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος