Επίθεση συνοδού ασθενούς σε εργαζόμενο στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»

Σε περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου ασκήθηκε βία σε εργαζόμενο στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», κάνει λόγο ο σύλλογος εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει: «Ως Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο μας την Δευτέρα 4/10 περίπου λίγο μετά της 9.30μμ κατά το οποίο συνοδός ασθενή του νοσοκομείου μας χειροδίκησε και στην συνέχεια μήνυσε συνάδελφο της φύλαξης στην πύλη με αποτέλεσμα ο συνάδελφος, λίγο πριν την λήξη της βάρδιας του να βρεθεί κρατούμενος όλο το βράδυ στο Α.Τ. Αμπελοκήπων και να περάσει όλη την βάναυση διαδικασία του αυτοφώρου μέχρι τις 3.30μμ της επόμενης μέρας. Τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για κανονική εκδίκαση την Τρίτη 19 Οκτώβρη στην Ευελπίδων. Μαζί με τον συνάδελφο, ολονύκτια κράτηση πέρασε και δεύτερος συνάδελφος φύλακας ο οποίος το πρωί αφέθηκε ελεύθερος.

Η συγκεκριμένη συνοδός μάλιστα χειροδίκησε και προπηλάκισε ξανά συναδέλφους του νοσοκομείου μας δύο μέρες πριν τις 4/10, εντός του θαλάμου νοσηλείας, όταν χτύπησε βάναυσα δύο νοσηλεύτριες, έσπρωξε κι επιτέθηκε στην καθαρίστρια του ορόφου και απείλησε τον φύλακα που παρενέβη στο περιστατικό. Και σε αυτό το περιστατικό παρενέβη η αστυνομία ενώ οι συναδέλφισσες κατέθεσαν μηνύσεις και βρίσκονται εκτός εργασίας.
Η συνοδός όμως, παρόλο την απαράδεκτη συμπεριφορά, συνέχισε να έχει “άδεια” να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και σε αυτό η Διοίκηση του νοσοκομείου φέρει ευθύνη γιατί δεν προστάτευσε σε κανένα σημείο τους συναδέλφους απέναντι στην συνεχιζόμενη επιθετική συμπεριφορά που κλιμακωνόταν».

Ακολούθησαν τοπικές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες και ο σύλλογος καλεί : «Την Παρασκευή 8/10 καλούμε στην Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 8:00 – 11:00 και 9:00πμ συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναστολές εργασίας των συναδέλφων.
Κλιμακώνουμε την Πέμπτη 21/10/2021 Πανελλαδική Υγειονομική Κινητοποίηση μαζί με την ΟΕΝΓΕ. (ΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας 8πμ – 3μμ ). Συγκέντρωση 8:30πμ στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας».

Σχετικές ειδήσεις

Νομική κάλυψη & στήριξη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Nέα περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Ενίσχυση της φύλαξης στο Θριάσιο νοσοκομείο ζητούν οι εργαζόμενοι

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ -11πμ την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος