Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Tις αναλυτικές θέσεις του για την αύξηση των βίαιων περιστατικών στα νοσοκομεία σε βάρος εργαζομένων, έδωσε στη δημοσιότητα το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας.

Με αφορμή τις σωματικές και λεκτικές επιθέσεις πολιτών (ασθενών ή συνοδών τους) σε εργαζόμενους, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Τα προαναφερθέντα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα:
α)της έλλειψης προσωπικού. Ο ασθενής αδυνατεί να εξυπηρετηθεί με βάση τις προδιαγραφές που ο ίδιος έχει ορίσει ως αποδεκτές (λογικές και /ή παράλογες απαιτήσεις;), με αποτέλεσμα να εκφράζεται βιαία απέναντι στον κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν ο ίδιος ο εργαζόμενος, ευθύνεται ή όχι, για την συγκεκριμένη κατάσταση.

Επιπλέον ο ασθενείς και ο συνοδός του, γενικεύουν μεμονωμένες περιπτώσεις αδυναμίας εργαζομένων να ανταποκριθούν, λόγω της έλλειψης προσωπικού και των αρνητικών συνεπειών που αυτή επιφέρει, στις αυξημένες ανάγκες της εργασίας τους, με αποτέλεσμα να εκφράζονται βιαία.
β)της έλλειψης μηχανισμού αποτροπής της βίας. Δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός του προσωπικού που θα προσφέρει προστασία στους εργαζόμενους”.

Επίσης το σωματείο αναφέρεται και στο θεσμικό πλαίσιο σε θέματα αντιμετώπισης της βίας, αλλά και σε ζητήματα ενημέρωσης ασθενών και συνοδών, που θα είχε θετική συμβολή στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ