Επίθεση με βιτριόλι: Με μεταγωγή εν κρυπτώ στο δικαστήριο η 36χρονη δράστρια – Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επαφές της με «τρίτο πρόσωπο»

Απέναντι στους δικαστές και τους ενόρκους που θα την κρίνουν επέλεξε τελικά να εμφανιστεί σήμερα για πρώτη φορά η 36χρονη καθ ομολογία δράστιδα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου το πρωί της 20ης Μαΐου 2020.

Η μεταγωγή της από τις φυλακές έγινε εν κρύπτω γύρω στις 9.30 χωρίς να γίνει αντιληπτή από τις κάμερες. Ήρθε από το πλάι του κτηρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο από την οδό Δέγλερη με μάσκα φορώντας γαλάζιο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι, μέσα σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό για την αποφυγή επεισοδίων.

Μπήκε κατευθείαν στην αίθουσα. Στη θέα της η Ιωάννα φέρεται να συγκινήθηκε και μπήκε και αυτή στην αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορουμένη δεν εμφανίστηκε την πρώτη μέρα της δίκης.

Η κατηγορουμένη, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 37χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες. Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα λέγοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 37χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.

Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης. Σήμερα δεν είναι παρών. «Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα» ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη της δράστιδος. Ο 40χρονος έχει καταθέσει ότι είχε επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

«Υπάρχουν δύο άνθρωποι που δεν έχουν καταθέσει πουθενά μέχρι στιγμής. Εμείς θα ζητήσουμε να καταθέσουν γιατί η κατηγορούμενη επιχείρησε να μιλήσει με αυτόν μετά την επίθεση. Όπως έχει ακουστεί από τον δικηγόρο του μάρτυρα, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να της προμηθεύσει βιτριόλι. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν συνέργεια στο συγκεκριμένο έγκλημα» είπε ο κ. Λύτρας στην ΕΡΤ.

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επίσης μίλησε στην ΕΡΤ είπε ότι ο ίδιος θα καταθέσει «συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι πολύ σοβαρά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος