Επίθεση με βιτριόλι: Εναρκτήριο λάκτισμα για μια μακρά ακροαματική διαδικασία (video)

Σήμερα γράφτηκε ο πρόλογος αυτού που αναμένεται να είναι μια μακρά ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Με απίστευτο ψυχικό σθένος, η Ιωάννα, έκανε την υπέρβαση και προσήλθε το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η απόφαση να εμφανιστεί στη δίκη, ήταν προσωπική. Το επιθυμούσε η ίδια, για να αντικρίσει κατά πρόσωπο την κατηγορούμενη, η οποία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τής άλλαξε τη ζωή. Η κατηγορούμενη όμως δεν παρέστη και δια του συνηγόρου της ζήτησε μετατροπή του κατηγορητηρίου προς ευνοϊκότερους ποινικούς χαρακτηρισμούς.

Η Ιωάννα από την πλευρά της εμφανίστηκε αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους φόβους της. Τη στιγμή που κατέβηκε από το αυτοκίνητο καλυμμένη με ολοπρόσωπη λευκή ειδική μάσκα, καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στο θώρακα και τα χέρια της, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους δικηγόρους της, ήταν μια συγκλονιστική στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη. Εισήλθε στη δικαστική αίθουσα και ήρεμη παρακολούθησε όλη τη διαδικασία μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι που διακόπηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να εισέλθει η διαδικασία στην ουσία της.

Τότε θα ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων με την ίδια την Ιωάννα να κάνει την αρχή. Τότε θα κληθεί να ζήσει τον εφιάλτη για δεύτερη φορά. Θα πρέπει να ξετυλίξει καρέ καρέ τα όσα συνέβησαν στις 20 Μαΐου 2020, τη μέρα που η ζωή της άλλαξε για πάντα και μετατράπηκε σε μια τραγική περιπέτεια, σε μια άνιση μάχη με τον πόνο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της είναι διατεθειμένη να εμφανίζεται σε κάθε δικάσιμο. Όσο το επιτρέπουν οι αντοχές της. Μένει να διευκρινιστεί πότε θα δώσει το παρών και η κατηγορουμένη εάν δηλαδή θα εμφανιστεί για την απολογία της ή και σε προγενέστερο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 35 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες.

Μεταξύ των μαρτύρων, πολίτες που βρίσκονταν εκεί, αστυνομικοί που έσπευσαν, τεχνικοί σύμβουλοι που ασχολήθηκαν με το καυστικό  υγρό που χρησιμοποιήθηκε και γιατροί που την παρακολουθούν, ανάμεσά τους και η πλαστική χειρουργός που έχει κάνει μαζί της ήδη 9 χειρουργεία.

Η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων της.

Στη σύνθεση κληρώθηκαν τέσσερις άνδρες ως λαϊκοί δικαστές και δύο γυναίκες προκειμένου να παρίστανται στη διαδικασία ως αναπληρωματικοί λαϊκοί δικαστές.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια που πρέπει από αυτήν τη διαδικασία να λάμψει. Να προτάξουμε τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτήν την υπόθεση», είπε ο εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης. Όλες οι άλλες υποθέσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα αναβλήθηκαν.

Στην αίθουσα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Για τους δημοσιογράφους αποφασίστηκε να παρίστανται ανά τέσσερις και εκ περιτροπής.

Ρεπορταζ Αν. Βλαχοπαναγιώτη, Ντ. Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος