Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Θαυμασμός για την ψυχική αντοχή της Ιωάννας – H 37χρονη ζητά ελάφρυνση της κατηγορίας

Χωρίς την παρουσία της 37χρονης δράστιδας της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία της πολύκροτης δίκης.

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Ο ίδιος εξήγησε πως η 37χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που αποτελεί ευμενεστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος από την αίθουσα είπε ότι μίλησε ο ίδιος με την Ιωάννα και της εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια και συμπαράσταση σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που βιώνει και θα βιώνει για πολλά χρόνια. «Έχω μεγάλο θαυμασμό για την ψυχραιμία και την ψυχική αντοχή της Ιωάννας, έδειξε να δέχεται την ανθρώπινη διάσταση και να αντιλάβανεται το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Δεν συμβιβάζω το υπερασπιστικό μου καθηκόν, θα κάνω το χρέος μου» είπε ενώ απαντώντας για το τι έχει να πει η εντολέας του σημείωσε πως θα τα πει η ίδια στην απολογία της.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι αντιμέτωπη με ποινή που μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια. Εχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος